preskoči na sadržaj

Strukovna škola Đurđevac

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Projekti

BE WORLD CLASS

Obrazovanje

Studiranje

VUB

 

Program: Pediker/ka - JMO

Tip programa: programi trogodišnjeg trajanja obrazovanja za obrtinštvo – jedinstveni model obrazovanja

Trajanje programa: 3 god.

 

 

Opis programa: Pruža usluge njege kože stopala i prstiju te uređivanja noktiju na rukama i nogama. Njega kože podrazumijeva odstranjivanje otvrdnule, suhe i ispucale kože, otklanjanje žuljeva, uređivanje deformiranih i uraslih noktiju te njihovo oblikovanje i lakiranje. Pediker također pruža usluge masaže nogu i ruku raznim kremama i losionima te usluge depilacije. Proces započinje pregledom stopala i prstiju klijenta, te u skladu s rezultatima pregleda i dogovora s klijentom. Početak tretmana podrazumijeva pripremu stopala uranjanjem u razne mirisne kupke, a potom slijedi odstranjivanje zadebljanja kože, žuljeva i sl. Ovisno o stanju stopala, tretmani mogu biti jednokratni ili trajati nekoliko dana. Kada se uredi koža stopala i prstiju na nogama, uređuju se, oblikuju i lakiraju nokti na nožnim prstima.      uredan vid na blizinu, uredna funkcija gornjih ekstremiteta, uredna funkcija kože na šakama i podlakticama, uredno kognitivno emocionalno i psihomotoričko funkcioniranje

 

Preduvjeti za upis: 

  • Potvrda obiteljskog ili školskog liječnika o sposobnosti za odabrano zanimanje
  • Predznanje prvoga stranog jezika
  • Zaprimljena prijavnica koju su potpisali učenik i roditelj/staratelj
  • Završeno osnovno obrazovanje
  • Liječnička svjedodžba medicine rada (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka a najkasnije do datuma objavljenoga u Kalendaru)
  • Ugovor o naukovanju (donosi se u srednju školu nakon što se objave konačne ljestvice poretka, a najkasnije do datuma objavljenoga u Kalendaru)

 

preskoči na navigaciju